Schuilplaats in de pastorie - UITVERKOCHT - de Engelse Editie is nog wel verkrijgbaar
Schuilplaats in de pastorie - UITVERKOCHT - de Engelse Editie is nog wel verkrijgbaar
Merk: Uitgeverij Kontrast
Model: ISBN 978-90-78215-82-0
Beschikbaarheid: Uitverkocht
18,00€

Excl. BTW: 16,51€
Aantal:     

Schuilplaats in de pastorie - UITVERKOCHT - de Engelse Editie is nog wel verkrijgbaar via onderstaande link.

http://winkel.uitgeverijkontrast.nl/index.php?route=product/product&product_id=183

 

Een schuilplaats in de pastorie gaat terug naar de bewogen oorlogsdagen tijdens de Slag om Arnhem in september 1944. Op 17 september landen de eerste Geallieerde parachutisten, niet ver van Oosterbeek, waar Kate ter Horst met haar gezin in de Oude Pastorie naast de Oude Kerk woont. Zij stemt in met het verzoek van de Britse luchtlandingstroepen daar een eerstehulppost in te richten. De snel verwachte overwinning blijft uit en spoedig liggen alle vertrekken vol gewonden. Kate ter Horst doet wat zij kan om de soms zwaar gewonde Britse militairen bij te staan. De overlevenden noemen haar de ‘Engel van Arnhem’ en zullen haar nooit meer vergeten.
Kate ter Horst tekende haar ervaringen direct na afloop van de Slag om Arnhem op. Haar verhaal verscheen in de bundel Niet tevergeefs en in vertaling in Cloud over Arnhem, met een voorwoord van Generaal Sir Frank King. Haar echtgenoot, mr Jan ter Horst, schreef een beschouwing over het verloop van de strijd.
In Een schuilplaats in de pastorie zijn deze bijdragen aangevuld met veel, deels nog niet eerder gepubliceerd, fotomateriaal en een inleiding verzorgd door de dochter van Kate, Sophie Lambrechtsen-ter Horst. De in Oosterbeek geboren journalist Willem de Bruin plaatst de Slag om Arnhem voor naoorlogse generaties in zijn historische context.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling:
Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:Powered By OpenCart  Uitgeverij Kontrast © 2022