De zeer schone uren
De zeer schone uren
De zeer schone uren
Merk: Uitgeverij Kontrast
Model: 978-94-90834-44-9 
ISBN 978-94-90834-
Beschikbaarheid: Op voorraad
9,99€

Excl. BTW: 9,17€
Aantal:     

DE ZEER SCHONE UREN - Oosterbeek 1944 ~ Dagboek van Bob Castendijk

In de zomer van 1943 besluit vader Castendijk met zijn vier zonen op het landgoed Ommershof in het rustige Oosterbeek te gaan wonen omdat de situatie in Rotterdam onhoudbaar is geworden.

Vanaf 1 september 1944 houdt Bob Castendijk - hij is dan 15 jaar- een dagboek bij waarin hij nauwgezet zijn belevenissen en observaties noteert.

Ondanks zijn jonge leeftijd is hij ‘kenner’ van alles wat met de oorlog te maken heeft. Tijdens zijn tochten door Oosterbeek maakt hij veel un­ieke foto’s die alle een plaats in dit dagboek hebben gekregen.

Bijzonder is ook het feit dat Cas­tendijk pas begin november uit Oost­erbeek hoefde vertrekken en verslag doet van zijn tochten door het bijna verlaten Oosterbeek.

 

(Passage uit het dagboek De Zeer Schone Uren)

Vrijdag 1 september

Dit was een dag zoals honderden voorafgaande, je ziet een paar Mof­fen, wat vliegtuigen. Eigenlijk is het rantsoentje het enige wat je van de oorlog ziet.

Zaterdag 2 september

Vandaag bemerk ik voor het eerst iets van de snelle opmars der Geal­lieerden. Op de Utrechtseweg kri­oelt het van de Moffenauto’s. Hotel `Vreewijk` en Pension `Schoon­oord` krijgen vliegers. Het wemelt van de Moffen. In Arnhem moet het nog erger zijn.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling:
Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:Powered By OpenCart  Uitgeverij Kontrast © 2024