Gunhild Kristensen - een kleurrijk leven
Gunhild Kristensen - een kleurrijk leven
Gunhild Kristensen - een kleurrijk leven
Gunhild Kristensen - een kleurrijk leven Gunhild Kristensen - een kleurrijk leven Gunhild Kristensen - een kleurrijk leven Gunhild Kristensen - een kleurrijk leven Gunhild Kristensen - een kleurrijk leven
Merk: Uitgeverij Kontrast
Model: 90-75665-00-8
ISBN 9075665008
Beschikbaarheid: Op voorraad
10,00€

Excl. BTW: 9,17€
Aantal:     

Pieter van der Kuil heeft een kloeke monografie gewijd aan leven en werk van de kunstenares. Naast een gedegen levensbeschrijving bevat de monografie een inventarisatie van de ramen en tapijten van Kristensen in en aan gebouwen. 
Het boek is in full coulour gedrukt en is rijk geïllustreerd; één raamafbeelding is uitvouwbaar.

Omvang 128 pagina’s, formaat 24 x 32 cm
genaaid gebonden met stofomslag 
ISBN 90-75665-00-8   € 29,50

Gunhild Kristensen

Geboren in 1919 als dochter van een Leidse hoogleraar van Noorse afkomst, studeert zij aan de Rijksacademie te Amsterdam. Zij kiest daar voor de monumentale richting die onder leiding staat van Heinrich Campendonk. Bij verblijven in Londen en in Noorwegen groeit haar technische veelzijdigheid verder. Zij illustreert een jeugdbijbel en reist ter voorbereiding door Marokko. In de periode van wederopbouw krijgt zij bekendheid door glas-in-loodramen in vele gebouwen. Zij maakt ook ramen van gekapt glas. In de jaren zestig ontwerpt zij 10 kleden voor de Hervormde kerk te Drempt. Het project maakt haar definitief landelijk bekend. Ook voor raadhuizen en andere gebouwen ontwerpt zij wand- of vloertapijten en wandappliqués. In 2002 overlijdt Gunhild Kristensen en wordt in Oosterbeek begraven. Op verzoek van de familie neemt Museum Veluwezoom haar artistieke nalatenschap onder beheer.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling:
Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:Powered By OpenCart  Uitgeverij Kontrast © 2024