Het Papegaaienmeisje
Het Papegaaienmeisje
Het Papegaaienmeisje
Het Papegaaienmeisje
Merk: Uitgeverij Kontrast
Model: 978-94-90834-57-9
ISBN 9789490834579
Beschikbaarheid: Op voorraad
12,50€

Excl. BTW: 11,47€
Aantal:     

Het Papegaaienmeisje

Historische jeugdroman over een dierentuin in oorlogstijd

Woedend is Wies, wanneer haar vader aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in opdracht van een officier van het Nederlandse leger alle roofdieren in Ouwehands Dierenpark doodschiet. Ze loopt weg van huis. Samen met haar twee papegaaien vertrekt ze naar Amsterdam, waar haar tante Trudy woont.Onderweg ontmoet Wies soldaat Tom, van wie ze erg onder de indruk is. Ook raakt ze bevriend met de Joodse jongen David, die haar papegaaien allerlei kunstjes leert.

Na de zomer keert Wies terug naar de dierentuin. Als de inwoners van Rhenen worden geëvacueerd, blijft Wies, samen met haar zieke vader, achter op het park. Dan bevelen Duitse soldaten hen te vertrekken en de dieren als voedsel voor de Duitsers achter te laten. Zal het Wies lukken de dieren in veiligheid te brengen?

Het verhaal van Wies, het Papegaaienmeisje, en haar vrienden is gebaseerd op de geschiedenis van Ouwehands Dierenpark ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. 

Met deze jeugdroman maakt schrijfster Susanne Honders het thema oorlog, de Slag om de Grebbeberg, de Jodenvervolging en de opmerkelijke geschiedenis van de dierentuin op vernieuwende wijze toegankelijk voor jongeren (en ouderen) vanaf 11 jaar.

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling:
Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in:Powered By OpenCart  Uitgeverij Kontrast © 2024